Problemen met het verlenen van toestemming bij het maken van de Entra ID-app met de installatiewizard

U bent hier:
< Terug

Invoering

Wanneer u de MyWorkDrive-wizard gebruikt om een app in Azure te maken om verbinding te maken met de Graph API, kunt u mogelijk de stap Autorisatie verlenen in de wizard niet voltooien, waardoor u vastloopt bij stap 4 van het Entra ID-installatieproces, Applicatie beoordelen.

Het kan zijn dat u vastloopt op deze pagina, of vastloopt in een lus waarbij u voortdurend terugkeert naar deze pagina en niet verder kunt gaan

Hiervoor zijn twee waarschijnlijke oorzaken

• De gebruiker die wordt gebruikt om de app te maken (aangemeld bij Azure wanneer daarom wordt gevraagd in de MyWorkDrive-wizard) heeft niet voldoende toestemming om beheerderstoestemming te verlenen voor de API-machtigingen voor de app die de wizard maakt.
  • De wizard heeft API-machtigingen aan de app toegevoegd voor functies die niet beschikbaar zijn in uw tenant, zoals Azure Storage, One Drive/Share Point of Office Online.

Achtergrond

Een overzicht van het geautomatiseerde Entra ID App-registratieproces vindt u in onze Entra ID App-registratiegids

De wizard gebruikt de Azure-opdrachtregel om een toepassing in uw tenant te maken, de juiste API-machtigingen toe te voegen en de functie Toestemming van beheerder verlenen voor deze machtigingen uit te voeren.

De wizard automatiseert het proces in Azure

Als uw Azure Tenant/Azure-abonnement niet beschikt over de functies in Azure waarvoor de wizard API-machtigingen heeft toegevoegd, of als uw gebruiker geen toestemming heeft om beheerderstoestemming te verlenen voor deze functies, kunt u de wizard niet voltooien en loopt u vast bij beoordelingsaanvraag stap 4. Normaal gesproken wordt u doorgestuurd naar een goedkeuringspagina en terug naar de wizard, met een geel vakje bij stap 4 dat 'even geduld a.u.b.' aangeeft of wordt gevraagd om goed te keuren.

Oplossingen

Er zijn vier mogelijke oplossingen voor dit probleem.

Meld u aan bij Azure met een gebruiker die over voldoende machtigingen beschikt

Als u zich niet heeft aangemeld als globale beheerder met toegang tot alle functies in uw account en de toestemming om beheerderstoestemming te maken en te verlenen wanneer daarom wordt gevraagd, sluit u de wizard af en start u deze opnieuw en meldt u zich bij die stap aan met de juiste gebruiker.

Pas de functies aan in de Wizard

De wizard biedt twee optionele selectie-items op Entra ID Stap 3 als onderdeel van het proces voor het maken van de app. Als u een functie verwijdert, worden de bijbehorende API-machtigingen in de Azure-app verwijderd. Als uw tenant geen SharePoint/Office 365 of Azure Storage heeft, zal het verwijderen ervan het onvermogen om beheerderstoestemming te verlenen voor services die niet aanwezig zijn, oplossen.

Met de optie voor Office 365 wordt de API-machtiging voor SharePoint MyFiles toegevoegd/verwijderd. Schrijf API-machtiging naar/van de app

Met de optie voor Azure Storage wordt de Azure Storage user_impersonation API-machtiging aan/uit de app toegevoegd/verwijderd

Pas de API-machtigingen voor de app in Azure aan tijdens het wizardproces.

Als u zich aanmeldt bij de Azure Portal en naar Apps bladert terwijl u de MyWorkDrive-server instelt, vindt u de app die u aan het maken bent in de app-registratielijst onder de naam die u in de wizard hebt ingevoerd.

U kunt de app in Azure bewerken om API-machtigingen te verwijderen voor functies die u niet in uw tenant/abonnement hebt voordat u probeert de goedkeuringsstap in de wizard te voltooien, zoals Azure Storage of SharePoint.

Maak uw eigen app

De eenvoudigste optie, vooral als u in uw organisatie/tenant over de minste toegangsmachtigingen beschikt, is om uw app eenvoudig handmatig in Azure te maken, of om een gebruiker met de juiste machtigingen in uw organisatie uw app handmatig te laten maken.

Instructies voor het handmatig opzetten van uw eigen applicatie vindt u in onze Entra ID installatiehandleiding

Het enige dat MyWorkDrive nodig heeft van een correct gemaakte applicatie zijn de informatie op het instellingenscherm van Entra ID Integration
Huurder-ID
Applicatie ID
Toepassingsgeheim
URL van openbare server

MyWorkDrive hoeft de app niet te maken of te beheren om correct te functioneren. De Wizard wordt eenvoudigweg voor uw gemak aangeboden.